Ceai verde

Colecție: Ceai verde

Ceaiul verde e folosit de sute de ani ca remediu natural pentru sănătate, probabil acesta e motivul pentru care o veche expresie chineză spune 'Mai bine trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai. Se spune despre ceaiul verde că e tonic, energizant şi răcoritor, înlăturând oboseala şi stresul. Ceaiul verde este un tip de ceai obţinut, spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate ale plantei Camellia Sinensis. Ceea ce diferă faţă de procesul de producere a ceaiului negru este faptul că procesul natural de fermentaţie şi schimbare a culorii este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt rulate, apoi desfăcute, trecute prin abur şi torefiate (expuse direct la foc) până devin crocante. Frunzele de culoare galben-verzuie rezultate au un gust cu o tentă astringentă, foarte asemănător cu gustul unei frunze de ceai proaspăt culeasă. Acest tratament împiedică fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut şi sub denumirile de ceai nefermentat şi ceai virgin.