4 ani, 40.000 de prieteni

4 ani, 40.000 de prieteni

Începusem așadar povestea așa:

‚Aveam vreo 4 ani’, pesemne că trebuie sa continuăm cu “Au trecut aproape 4 ani”. E paradoxal pentru că toți mi-au spus… aici nu există timp sau că s-a oprit în loc, deci unde a fugit nemernicul!? Din dor, dintr-o acerbă căutare de bun gust și acel autentic românesc nostalgic am născut Camera din Față, sau Cămăruța, cum am ajuns împreună cu apropiații să alintăm povestea creată în acești ani, pe care nu-i vom lăsa niciodată în izbeliștea uitării.

camera_homeintro1

Ani în care s-a scris despre Mamaie, despre aromele de cafea de aici se scrie și acum, iar ceaiurile noastre cu arome și gusturi mistice au ajuns în toate colțurile țării și nu numai. Au fost zile de pomină în care am primit vizite de la actori, cântăreți, scriitori sau turiști din alte meleaguri, toți curioși sau, poate, dornici de o escapadă în trecut.

N-am crezut ca îmi va fi vreodată dat să văd atâția oameni frumoși și atâtea minunății întâmplate aici. Am avut ochii înlăcrimați de bucurie când un domn distins cu pălărie demnă, sorbind ultima gură de Jamaica Blue Mountain preparată cu suflet și ibric, mi-a spus c-a așteptat 47 de ani să bea o cafea bună în România și mi-a mulțumit că i-am îndeplinit dorința. Mi s-a umplut sufletul de bucurie văzându-mi nepoții scumpi servind la Cămăruță într-o duminica de pomină, când, pe versuri și sunete românești, au dansat cum faceam cu ‘ăl bătrân și eu în tinerețile mele dulci.

Apoi a fost acea primăvăratică zi când un frumos tânăr hotărât și-a invitat jumătatea cu ochi de căprioară să împartă împreună frumusețile și piedicile vieții, uite acolo în colțul de la geam… parcă-i văd și acum. Bătrânețea îmi îngreunează memoria însă mă chinui și-mi mai aduc aminte și de acea zi de Iulie după săptămâni toride, pe care am domolit-o cu o poezie și împreună cu Cămăruța plină de nepoți și bunici, cand ne-am înfruptat dornici toți, din înghețata preparată aici, ce ne-a lasat aromă-n gură pân’ a doua zi dimineață.

inghetata_gratis_camera

 

Satisfactia pe care o avem toți când admirăm entuziasmul din ochii celor care ne trec pragul e inimitabilă, iar zâmbetele pe care le-am născut în micul loc cochet din centrul Bucureștilor ne oferă bucurie, putere și dorință să continuăm ce-am început. Să fie oare mândrie? Sau oare chiar am avut dreptate la început, spunând că ceaiul dă atâta putere? Azi sunt mult mai multe lucruri sigure decât la început… nu doar miile de cafele, ceaiuri sau bombonele împărțite, nu doar afacerile, prieteniile sau cuplurile formate aici, ci și frumusețea Bucureștiului de altădată a fost restaurată pe Mendeleev 22, la Camera din Față. Să ducem povestea mai departe și să spunem, cu curaj, că viitorul va admira prezentul pe care-l adorăm!”

Sărbătorim 4 ani cu 40.000 de prieteni pe Facebook, oferind 40.000 de ceaiuri gratis, de luat acasă, chiar Duminică de ziua noastră, pe 13 Noiembrie 2016.

Cu ochi blajini și suflet mare, Mamaia voastră, a tuturor.

 

0Z2A1828

 

Înapoi la blog