Flori de ceai

Colecție: Flori de ceai

Ceaiul flori de ceai se recomandă a fi servit în recipiente din sticlă sau alt material transparent, pentru ca procesul de înflorire să poată fi observat în timpul infuzării. Fiecare dintre aceste mănunchiuri alcătuite din frunze de ceai şi flori aromate poate fi refolosit de până la 3-4 ori, fără ca gustul ceaiului să devină amar. Florile şi ceaiul oferă un amestec special de arome, şi, totodată, un spectacol strălucitor de culoare.

Ceaiurile negre, verzi sau albe, sunt culese dimineaţa devreme, în timp ce frunzele sunt încă umede de rouă, iar procesul începe cu sortarea frunzei de ceai frunză cu frunză, în pachete de lungime şi greutate egală. Acestea sunt aplatizate prin rulare şi cusute cu bumbac sau, uneori, fire de mătase în diferite forme şi fascicule: mingi, ciuperci, conuri, inimi, forme de piersici sau felinar; frunzele de ceai pot fi, de asemenea, parfumate cu iasomie şi alte flori uşor aromatizate înainte de a fi cusute în interior cu scopul de a produce un gust mai floral.

Un profesionist poate produce chiar şi 2,5 Kg de flori de ceai într-o singură zi. Unele forme iau doar un minut pentru a fi cusute, în timp ce alte modele mai complicate pot dura până la 10 sau chiar 15 minute pentru a fi realizate. Când, în cele din urmă, bilele ceaiului înflorit sunt complete, trec prin procesul de uscare, de obicei la 212 grade timp de două ore, urmat de procesele de oxidare si ardere, procesul de ardere fiind etapa finală prin care florile de ceai trebuie să treacă înainte de ambalare. Dar, care este secretul din spatele spectacolului oferit de florile de ceai în momentul infuzării?

Iată răspunsul: în timpul procesului de fabricaţie de mai sus se lasă intenţionat nişte spaţii între petalele florii, dar şi între frunzele de ceai şi floare. Astfel, în timpul infuzării, aerul aflat în spaţiile special create se dilată sub acţiunea căldurii apei, iar floarea este împinsă afară din îmbrăţişarea frunzelor de ceai.