Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

< Înapoi la Ceai verde

Ceai JAPAN GYOKURO ASAHI

 

115.00 Lei

Ceai verde Gyokuro Asahi, un ceai nobil cu aromă puternică și o notă ușor dulce. Supranumit și "Ceai de Umbră", acesta dezvoltă foarte puţin tanin, însă conţinutul mare de cafeină îi conferă o notă revigorantă deosebită. Se spune despre el că este cel mai bun ceai din Japonia. În trecut ceaiul Gyokuro Asahi era rezervat exclusiv pentru consumul împăraţilor Japoniei. Are o aromă mult mai intensă decât ceaiul Sencha, şi o nuanţă tonică. Frunza Gyokuro este cea mai preţuită dintre toate varietăţile frunzelor de ceai verde din Japonia, în mare parte acest lucru datorându-se procesului de producţie complex şi minuţios.

Cu două săptămâni înainte de recoltare, tufele de ceai se acoperă cu rogojini sau alte învelişuri protectoare pentru a împiedica lumina soarelui de primăvară să ajungă la frunzele de ceai. Fiind obişnuite cu lumina soarelui dinainte de a fi acoperite, plantele cresc considerabil nivelul clorofilei (substanţa cu ajutorul căreia captează energia solară), încercând astfel să-şi menţină rimul de creştere constant. Această schimbare de natură chimică are ca rezultat creşterea nivelurilor de cafeină, antioxidanţi, aminoacizi şi alte substanţe nutritive ce se găsesc în frunzele de ceai. După cules, frunzele de Gyokuro  se rulează în forma lor finală şi specifică de ace. Apoi, frunzele sunt înăbuşite la foc pentru prevenirea fenomenului de oxidare şi păstrarea prospeţimii aromei. La final, sunt sortate în funcţie de formă şi mărime.

După procesare, frunzele lungi în formă de ace, de culoare verde închisă conţin arome vegetale, de porumb fiert şi alune prăjite. Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor japoneze, în cazul particular al lui Gyokuro Asahi se recomandă a fi învechit pentru obţinerea unei arome mai bogate şi mai intense.

Mod de preparare ceai JAPAN GYOKURO ASAHI:

Volum apă

300 ml

Cantitate ceai

1 linguriţă

Temperatura apă

apă 70°C

Timp infuzie

3 min
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin online | Ceai | Verde | JAPAN GYOKURO ASAHI

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: