Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

< Înapoi la Ceai Oolong

Ceai MILKY OOLONG

 

43.00 Lei

În limba chineză, cuvântul “oolong” înseamnă Ceaiul dragonului negru, denumire provenind de la faptul că frunzele de ceai sunt rulate sub forma unei bobiţe cu codiţă, asemănătoare unui dragon. Milky Oolong e un ceai pe jumătate fermentat, ceea ce îl poziţionează undeva între ceaiul verde şi cel negru. De-a lungul anilor, procesul de producţie al acestui ceai a rămas în cea mai mare parte neschimbat.

Mai întâi, frunzele de ceai sunt culese din grădinile aflate la altitudini situate între 500-1200 m, apoi sunt uscate în încăperi cu temperatura controlată până se atinge nivelul dorit de fermentare. Frunzele fermentate îndeajuns sunt mărunţite prin strivire între pietre, apoi sunt trecute prin sită pentru a putea fi selectate bucăţile de frunze de cea mai bună calitate, care urmează să fie înăbuşite la foc puternic. La final funzele sunt puse la uscat, apoi sortate din nou calitativ şi ambalate.

Ceaiul este produs între lunile martie – decembrie în cantităţi relativ mici (aproximativ 80.000 kg producţie anuală din care 60.000 kg sunt destinate exportului în întreaga lume). Gustul său unic provine de la schimbarea bruscă de temperatură din timpul recoltării, un fenomen ce apare foarte rar de-a lungul anului în zonele în care este cultivat acest ceai.

Mod de preparare ceai MILKY OOLONG:

Volum apă

300 ml

Cantitate ceai

1 linguriţă

Temperatura apă

apă 75°C

Timp infuzie

3-4 min
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin online | Ceai | Oolong | MILKY OOLONG

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: