De ziua internațională a bunicilor

De ziua internațională a bunicilor

În fiecare an, înainte de Ziua Bunicilor, care se sărbătorește în toată lumea pe 1 Octombrie, ne adunăm toți nepoții și punem la cale o surpriză faină pentru Mamaie și Tataie. În tot restul anului ei poartă grija noastră și ne sunt alături în fel și chip, așa că de ziua dedicată lor vrem de fiecare dată să le arătăm cât de mult îi iubim.

Aproape că ne dau și lacrimile când ne gândim la toate clipele frumoase pe care le-am petrecut împreună cu dânșii până acum. Ne-au fost alături de când eram mici de tot și ne-au iubit și ocrotit în fiecare clipă. 

Cele mai plăcute amintiri sunt cu siguranță îmbrățisările

Pe care amândoi ni le-au oferit, de fiecare dată, cu toată dragostea lor și ăsta este primul lucru pe care îl cerem când îi vedem. Ah și parfumul lor inconfundabil și de neuitat… Mămăița miroase mereu a roze de dulceață și haine proaspăt spălate, iar Tataie poartă un amestec de apă de colonie cu o ușoară aromă de tabac pentru că fumează cateodată pe furiș să nu îl vadă Mamaie. Firește că dânsa se prinde… și ne amuzăm de fiecare dată să vedem cum îl dojenește în glumă și cu mult drag. Mereu au fost un exemplu pentru noi în a ne purta cum se cuvine cu cei de lângă noi, pentru că am învățat privindu-i pe dânșii ce este bunătatea, iubirea, înțelegerea și iertarea.

De fiecare dată când am avut nevoie de un sfat, o vorbă bună sau o ureche caldă dispusă să ne asculte pur și simplu, Mamaie a fost mereu prima la care mergeam. Și când simțea dânsa că poate avem nevoie și de o altă părere ne trimitea să vorbim și cu Tataie, care ne asculta cu aceeași deschidere, dar era mai ferm în povețele pe care ni le oferea în acele momente poate de cumpănă pentru noi.

Toate ca toate, dar bucatele Mămăiței sunt fără egal

Ni se umple gura de apă numai când ne gândim la bunătățile cu care ne întâmpină când trecem pragul camerei lor din față. Ne răsfață cu fiecare ocazie pe care o prinde cu plăcinte, prăjituri, dulceață, ceaiuri miresmate și cafele cu aromă care ne încântă simțurile. Putem spune că este locul nostru preferat de odihnă și relaxare, sub privirile lor atente care se îngrijesc mereu să nu ne lipsească nimic și să ne simțim cât mai bine alături de dânșii.

Este minunat să știm că există oameni pe lumea asta, pe lângă părinți, care ar face orice pentru noi. Asta ne liniștește și ne umplu de bucurie și recunoștință. Așa că și anul ăsta le-am pregătit o surpriză pe cinste. Am tot iscodit când pe unul, când pe altul, ca să vedem ce și-ar dori cel mai mult și acum că am pus toate informațiile cap la cap am pregătit ceva cu adevărat special. Pentru că nu știm niciodată cât vor mai fi alături de noi, profităm la maxim de fiecare clipă pe care o petrecem împreună și avem grijă să le arătăm, pe cât ne pricepem, cât de mult îi iubim.

Cum spuneam, anul acesta le-am pregătit o surpriză mare pe care o vom ține pentru noi ca să nu existe riscul să afle ceva dânșii înainte de vreme. Dar suntem curioși… tu ce cadou ai pregătit pentru bunicii tăi anul acesta?

Înapoi la blog