Ceaiurile lunii lui florar

Ceaiurile lunii lui florar

Dragii Mamaii,

Chit că primăvara s-a cam lăsat pe tânjală anul aista, nu înseamnă că anotimpul renașterii nu-i la fel de fermecător ca totdeauna.

Zice-s-ar din vechi timpuri că atunci când plouă în luna mai, plugul e de aur. Acum, ce să știm noi despre cum va fi plugul anul acesta, când ne-a dat natura atâta ploaie, că abia o mai putem noi duce, dar pământul? Tot ce știm e că în luna lui Florar, toate animalele iau drumul muntelui, viața se înviorează și oamenii trebuie să iasă pe câmpuri și în grădini ca să îngrijească roadele pământului harnic.

Dar, iacătă, că în aceste vremuri, ne este îngreunată munca. Ca să ne păstrăm prospețimea chiar și în ultima clipă a lunii mai, vă îndemn să aduceți altcumva primăvara în casele voastre, să-i simțiți farmecul. M-am gândit la toți cei care își doresc un altfel de Florar – vioi, înmiresmat și îmbietor. Așa că v-am pregătit o listuță de ceaiuri dulci și parfumate, care să vă aducă aminte, acum și mai târziu, de cât de frumoasă este luna mai.

ceai-luna-mai

Făcut din fructe și flori alese din bogăția pădurilor, ceaiul aista te poartă chiar în inima naturii, unde totu-i proaspăt și energizant. Este un tisane din frunze de fructe oferite în dar oamenilor, din păduri bogate și sălbatice, dar și din flori ce se-ntind pe lanurile roditoare ale plaiurilor noastre pitorești. O ceșcuță e de-ajuns ca să păstrezi primăvara în casă.

ceai rooibos superstar

Nu-i zice Honeybush degeaba! Odată numai să guști din amestecul de petale de floarea soarelui, petale de trandafir și iasomie, bucăţi de papaya și zmeură, ce are la bază planta Cyclopia intermedia (Honeybush), din care se face ceai ales, și vei da uitării ploaia și vremea tristă de afară. Unde mai pui că are beneficii pentru sănătate, numa’ bune primăvara?

herb-basket-ceai

Aista e unul dintre favoritele mele, pe care-l gust cu drag pentru a-mi însenina ziua. Mă bucură la fel de mult fiecare frunzuliță de roiniță, ca și cea de mur, de mentă sau lămâiță, ce se joacă frumos cu florile de hibiscus, tei, mușețel și alte bucăți de fructe pe care le-aș savura oricând în acest anotim. Ia de-ncearcă și-ai să-mi spui apoi cât de frumoasă ți-e primăvara, îmbăiată de aceste gusturi și mirosuri ale coșului meu cu plante.

Cu drag,
Mamaie

Înapoi la blog