Ceaiuri ayuvital sau sănătate din plante

Ceaiuri ayuvital sau sănătate din plante

Știam că trebuie să scriu, dar parcă nu eram conectată cu gândurile prea bine. Voiam să zic de bine, doar de bine, de spor și de toamnă. Și, cum ideile apar de unde nu te aștepți, mi-a trecut prin față de curând o imagine cu două rânduri scrise: ianuarie, februarie, pandemie, decembrie. Am râs când am văzut, amuzată fiind tocmai de ironia cu care anul 2020 a fost rezumat la patru cuvinte. Și cât curaj să comprimi un an în doar atâtea luni, și acelea friguroase! Mă mai gândeam și că lunile de pandemie au avut în ele atâta activitate casnică, familială, gastronomică, creativă, tihnă, contemplare, chiar și puțină frustrare, și mult, mult din tot ceea ce contează de fapt, și noi o numim pandemie. 

Și dacă vă întrebați de ce și Mămăița, nepotul și cu mine vorbim doar despre subiecte ce pot apărea pe alocuri comune, banale, fără prea mare însemnătate, vă anunțăm că respectăm regulile foarte bine, și anume că, apartenența religioasă și cea politică nu se discută niciodată la o scară atât de largă. Chiar dacă alegerile sunt atât de aproape. Acele preferințe sunt personale, încurajate de libertatea de alegere, căci toți știm cum și ce să gândim. 

Că tot vorbim de lucruri lumești, știați ca luna asta se culege via? Da, este luna aceea în care abundența toamnei generoase e peste tot. Dacă te duci mai la țară, nu ai cum să nu observi, ai impresia că toamna chiar se laudă în culori și arome, fructe și legume, parcă mai colorate decât vara, făcându-i în ciudă pe alocuri. Știe toamna să se instaleze și la oraș, bineînțeles. Orășenilor le surâde ideea de design tomnatic, cu vitrinele lor cu frunze căzute parcă dintr-un copac, moda ce se aliniază cuminte în culorile pământii, și dovleceii, nelipsiții dovleci portocalii și durdulii. 

Cred că v-ați dat seama de nostalgia care m-a cuprins și pe mine, victimă perfectă a rețetelor de sezon și băuturi cât mai calde, dacă nu chiar fierbinți. Mămăița nu mai zic cum e. A pândit dovlecii ăia toată vara, de parcă erau diamante în vrej. Ocăra câinii când alergau de nebuni prin grădină, ca nu cumva să îi atingă plăcintarii ei fragili. De gutui nu mai zic. Nici nu avem voie să visăm la ei până nu cade bruma. Și nici atunci, că-i ia în casă, un pic verzui, îi pune sus pe un dulap să se îngălbenească, și de-abia atunci ne putem bucura de gutui care să ne facă gura pungă. Ori, de cele mai multe ori, ajung în prăjituri, răzuiți de care e prins prin bucătărie cand se apucă Mămăița de gătit. 

“Na, zice, răzuiește și tu ăștia pentru plăcintă!” Mămăița îți dă task-uri fără să fie planificate în vreo aplicație, să ai timp carevasăzică să le vezi înainte și să dai accept, când ai tu timp. Nici gând. Momentul e atunci. Cel mai frumos și plăcut task! Mămăița a adus ruralul la oraș și l-a potrivit cum nici nu se putea mai bine în decorul de beton. A adus culori, arome și obiecte de care alții au uitat, sau de care unii nici nu știau. Dacă vrei să simți toamna așa cum se cade, vii la Camera din Față și, necontenit, vei uita și noțiunea timpului rebel, ce mărșăluiește câteodată nemilos, în dezavantajul nostru. 

Aici nu se întâmplă asta, căci timpul stă pe loc. Cum vorbim despre viața la țară și folosim cele mai frumoase adjective, că să vă fie ușor să vă imaginați, așa ne vorbim și locul ăsta deosebit, cafeneaua noastră de la Piața Amzei.  Așadar, dedicăm această scrisoare viilor, gutuilor și brumei de toamnă, dar și ceaiului. Licoarea cu care nu dai greș toamna, iarna, primăvara….

Azi e despre ceaiul Ayuvital. Sună fluid numele, sună a sănătate din plante. Si chiar așa și este.  Ceaiul Ayuvital Ginger Fresh are, după cum îi spune și denumirea, bucăți de ghimbir, alături de alte ingrediente ce au ca scop comun sănătatea organismului, vitalitatea și energizarea acestuia. Pune-ți două lingurițe în cana favorită și așază-te liniștit și comod, pentru un final de zi cum i se cuvine unui om muncitor.  Să nu uit, ingredientele sunt controlate biologic. Și sa nu uit din nou: ghimbirul previne stresul, întinerește și are mare grijă de inima ta. 

Ceaiul Ayuvital Wellness. Wellness s-ar traduce ca o stare de bine. Ai stare de bine și ceai într-o singură cană.  Ceaiul Ayuvital Wellness conține scorțișoară, mentă, coji de portocală și alte minunății aromatice din natură, menite să-ți aducă echilibrul interior și să elimine toate grijile și stresul inutile care se agață de noi.  La fel ca și ceaiul Ayuvital Ginger Fresh, ceaiul Ayu Vital Wellness are ingrediente controlate biologic. 

Cine n-ar vrea să-și facă din băut ceai o rutină? Ce faină e rutina și câte beneficii are pentru noi, oamenii, care uităm că cele mai frumoase lucruri ni se întâmplă acum. Poate fi compania unui alt om drag, o carte bună sau chiar ceaiul aburind de sub nasul tău. 

Te invit să le încerci și să-mi spui că am avut dreptate. Sau poate nu îți place ceaiul și viața ta este mai agitată și preferi cafeaua. Avem și din aceea. Îți poți bagă nasul în magazinul nostru online sau la Camera din Față, din Piața Amzei. Pentru noi e bine și așa. Ne găsești pe toți acolo, nepoții și Mămăița. 

Încheiem scrisoare de septembrie cu urări dintre cele mai alese. Bogăție, abundență, liniște și sănătate pentru toți! 

Înapoi la blog