Ceai rece pentru vremuri fierbinți

Ceai rece pentru vremuri fierbinți

Căldură mare în ultimele zile, așa-i!?

De când a dat căldura asta o tot urmărim pe Mamaie, pentru că am văzut că prepară pentru oaspeții noștri de la Camera din față o licoare care pare să îi bucure și, mai ales, să îi răcorească. Pleacă toți foarte încântați după ce o savurează. Cum noi suntem ochii și urechile tale aici în Cameră și vrem să deguști și tu băutura asta, am încercat să “furăm” rețeta pentru tine, pentru că ei nu prea îi place să o întrerupem din treabă așa toată ziua, bună-ziua cu întrebările noastre.

Însă, Mamaie, cum își dă ea seama de toate, ne-a prins că o spionăm și ne-a zis frumos: “Măi copii, măi! Nu înțeleg eu prea multe cu internetul ăsta al vostru, dar decât să dați oamenilor cine știe ce, mai bine vă spun eu rețeta și vă arăt cum se prepară ca să se poată bucura și dânșii acasă de ea toată vara.” 

Zis și făcut! Ne-am străns cu toții în jurul ei și a început să ne învețe:“Ceaiul ăsta rece este foarte bun acum vara și este și așa de aromat, că îmi place tare mult să îl prepar pentru oaspeții noștri. Se prepară foarte simplu,” ne-a spus și am început să ne notăm ca să fim siguri că nu uităm nimic. Ne-a zis că ea folosește cel mai des ceai verde sau infuzie de fructe pentru ceaiurile astea reci pentru că au aroma cea mai plăcută. 

Uite cum se prepară ceaiul rece și înmiresmat după rețeta lu’ Mamaie!

Pentru o porție:

  • Se pune o măsură (o linguriță) de ceai la infuzat (se face ceva mai concentrat decât ceaiul pe care l-ai bea cald);
  • După ce s-a răcit puțin, se pune în Shaker cu câteva cuburi de gheață și se amestecă. Dacă nu ai Shaker, lasă ceaiul să se răcească mai mult și după adaugă niște cuburi de gheață;
  • Se pune apoi în pahar și se adaugă, după gust: felii de portocale sau lămâie și, dacă dorești, poți pune câteva frunze de mentă proaspătă.

E simplu, vezi? Și uite așa îți poți prepara cât ai clipi din ochi o băutură sănătoasă și răcoritoare pentru vremurile astea calde. Dacă vrei, poți face și cantități mai mari pe care le poți păstra la frigider câteva zile. De exemplu, dacă vrei să faci 1L de ceai rece, la 1L de apă adaugă 2-3 măsuri (lingurițe) de ceai.

Eh, acum că ți-am povestit cum se prepară, am rugat-o pe Mamaie să ne spună și care sunt ceaiurile ei preferate pe care le folosește pentru ceaiurile reci și ne-a dat o listă scurtă, dar valoroasă!

Ceaiuri recomandate pentru prepararea ceaiurilor reci:

  • Tahiti Cream – un ceai rooibos, cu sâmburi de cacao, bucăţi de ananas, fulgi de cocos, petale de trandafir și aromă.
  • Sencha Tropic Garden  un ceai verde Sencha, cu bucăţi de papaya, bucăţi de mango, aromă, muguri de trandafiri și petale de trandafir.
  • Pina Colada – conține bucăţi de mere, hibiscus, boboci de trandafiri, coajă de portocală, fulgi de cocos, bucăţi de ananas și aromă.

Ei bine, noi deja savurăm ceaiurile reci pe care le-a pregătit pentru noi cu multă dragoste și sperăm că și tu te vei bucura de ele vara asta, în tihnă, la tine acasă.

Mamaie ne-a rugat să te salutăm și să îți spunem că se bucură de vizite de fiecare dată când cineva îi trece pragul, așa că te așteptăm pe la noi! 

Înapoi la blog