Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

Unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din întreaga lume este ceai Pu-erh presat, care provine din provincia Yunnan (China). Pu-erh este preţuit de generaţii întregi pentru savoarea, dar şi pentru proprietăţile sale benefice sănătăţii. Spre deosebire de alte tipuri de ceai care trebuie consumate la scurt timp după producerea lor, cum ar fi ceaiurile verzi sau cele albe, ceaiurile Pu-erh pot fi consumate atât imediat dupa procesul de fabricaţie, cât şi după ce a fost depozitat şi învechit mai mulţi ani, asemeni vinurilor de colecţie. Majoritatea ceaiurilor Pu-erh sunt clasificate, ca şi vinul nobil, în funcţie de anul producţiei şi de regiunea de origine. Atunci când vorbim despre ceaiurile Pu-erh, este important de ştiut că, cu cât este mai de durată procesul de depozitare şi învechire, cu atât ceaiul dezvoltă o aromă mai complexă, iar valoarea sa creşte.

Ceaiurile Pu-erh sunt excelente pentru arderea grăsimilor, ajută la digestia mâncărurilor grase, reduc nivelul colesterolului, ameliorează diareea, şi, totodată, întăresc sistemul imunitar. Frunzele acestui ceai conţin enzime ce nu se dezactivează în urma procesului de încălzire, ceea ce înseamnă că aceste frunze continuă să se coacă, dacă, după expunerea la căldură, sunt depozitate într-un mediu cu umiditate crescută. Unii cultivatori păstrează recoltele de Pu-erh timp de 60 ani sau chiar mai mult, până ceaiul ajunge la maturitatea dorită, astfel ceaiul devenind extrem de preţios. În vremurile de demult, astfel de ceaiuri deosebite erau la fel de valoroase ca aurul, iar consumul lor era rezervat în exclusivitate aristocraţiei.

citește mai mult

Ceai Pu-erh

Sortează după:
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin Online | Ceai | Pu-erh

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: