Salt la informațiile despre produs
1 din 2

Camera din fata

YERBA MATE VERDE - LICOAREA ZEILOR

YERBA MATE VERDE - LICOAREA ZEILOR

Cantitate
Preț obișnuit 19,00 lei
Preț obișnuit 19,00 lei Preț redus 19,00 lei
Ofertă Stoc epuizat
Taxe incluse. Taxele de expediere sunt calculate la finalizarea comenzii.
MOD DE PREPARARE
  • Cantitate apa 300 ml
  • Cantitate ceai 1 linguriţă
  • Temperatura apa apă 100°C
  • Timp infuzie 6-8 min
Descoperă ceaiul tradițional Yerba Mate, o băutură revigorantă foarte populară in america de sud datorită gustului său bogat și beneficiilor pentru sănătate.
Vedeți detaliile complete

Ceaiul Mate, băutura tradiţională a tribului Quechua, primii locuitori ai regiunii munţilor Anzi, este foarte popular în multe ţări sud-americane încă din antichitate. În Brazilia i se spune "erva", iar în ţările vorbitoare de limba spaniolă "hierba".

Denumirea sa ştiinţifică este "Ilex paraguarensis". Frunzele aspre ale acestei plante sunt foarte bogate în vitamine şi minerale. Ele se culeg, se usucă, apoi se zdrobesc şi sunt lăsate la maturat timp de aproximativ un an de zile, pentru a lăsa timp aromelor să se dezvolte. Gustul ceaiului rezultat din frunzele de yerba mate este foarte asemănător cu cel al ceaiului verde.

Acest ceai conţine cafeină, ceea ce ajută la concentrare şi revigorare, fără a avea însă efectele secundare ale cafelei. Pregăteşte corpul înaintea efortului fizic şi ajută la recuperarea ulterioară. Mate este foarte popular printre adepţii stilului de viaţă sănătos şi persoanele care vor să slăbească (mate arde grăsimile şi reduce apetitul).

Modul de preparare tradiţional al acestui ceai este următorul: frunzele uscate şi mărunţite sunt introduse într-un bol făcut dintr-un dovleac scobit, apoi se adaugă apă rece pentru a umezi frunzele şi a le proteja nutrienţii şi aroma. În continuare, se toarnă apă fiebinte până ce toate frunzele sunt acoperite cu apă. Nu este nevoie ca frunzele să fie îndepărtate după infuzare, deoarece ceaiul se soarbe printr-un pai confecţionat din metal sau bambus numit "bombilla", care are un filtru sau o sită în capătul introdus în bol, împiedicând asfel fragmentele de frunze să pătrundă în interiorul paiului. Pe măsură ce se consumă ceaiul, se adaugă apă fierbinte în bol.

În orice caz, există şi metode moderne de preparare a ceaiului mate, precum infuzarea într-o presă de cafea sau într-un ibric cu ajutorul unui filtru pentru ceai, timp de 2 până la 4 minute.

De asemenea, felul tradiţional de servire este deosebit, prin faptul că bolul de mate se împărtăşeşte cu membrii familiei şi prietenii apropiaţi. Atunci când are loc prepararea şi servirea unui yerba mate, gazda este cea care se ocupă de aceste două aspecte. Primul bol preparat este băut de gazdă. Aceasta este cea mai puternică infuzie, pregătită în funcţie de gustul gazdei. Apoi, gazda pregăteşte o nouă porţie prin reumplerea bolului cu apă fierbinte, refolosind aceleaşi frunze, şi îl înmânează altei persoane. După ce a doua persoană a golit bolul, aceasta i-l dă înapoi gazdei, care îl umple din nou şi îl oferă următoarei persoane. În acest fel, fiecare dintre cei prezenţi beau câte un bol de mate sau mai multe, până când infuzia îşi pierde aroma.