LAVANDĂ
LAVANDĂ
- Cantitate apa 300 ml
- Cantitate ceai 2 linguriţe
- Temperatura apa 100°C
- Timp infuzie 8-10 min
Flori de lavandă, cultivate organic fără utilizarea pesticidelor.
Share
Flori de lavandă, cultivate organic fără utilizarea pesticidelor.
Lavanda este o plantă recunoscută pentru aroma ei deosebit de plăcută şi culorile încântătoare (bleu, mov, violet, alb) ale florilor sale. Este de origine mediteraneeană, dar în prezent este cultivată pe întreg mapamondul, cu precădere în SUA, Australia şi Europa sudică.
Ceaiul de lavandă este, înainte de toate, un important factor generator al stării de relaxare, fapt datorat, în primul rând, aromei sale blânde şi delicate. Un studiu al secţiei de medicină din cadrul Universităţii statului Maryland (SUA) arată că inhalarea mirosului de lavandă poate încetini activitatea sistemului nervos, favorizând astfel apariţia relaxării.Acest efect ajută în lupta împotriva unor afecţiuni cum ar fi anxietatea, insomnia, stresul şi depresia.
O altă serie de studii au relevat alte proprietăţi ale lavandei, care pot ajuta la ameliorarea indigestiei, convulsiilor, spasmelor, durerilor nevralgice şi reumatismale, tulburărilor digestive de origine nervoasă.
Nu se recomandă consumul ceaiului de lavandă în perioadele de sarcină şi lactaţie.