Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

< Înapoi la Cafea

Cafea Indonesia Sumatra Mandheling

40.50 Lei

Olandezii au fost cei care au adus și cultivat cafeaua în Indonezia, la sfârșitul sec. al XVII-lea. Inițial aici se cultiva doar Coffea Arabica, dar afectate de boli, culturile s-au îndreptat către soiuri mai rezistente și  mai productive, pe toate insulele mari ale arhipelagului.

În Sumatra există patru regiuni importante pentru cultivarea cafelei: Aceh și Lintong în partea nordică, Mangkuraja si Lampung în partea sudică. Observăm astfel că termenul MANDHELING nu se referă la zona din care provine cafeaua, ci la un grup etnic al acestei insule. Acești băștinași folosesc ca metodă de procesare a cafelei o tehnică locală, semi-umedă (pulped), numită Giling Basah.

Soiurile de Coffea Arabica cultivate aici sunt Typica, Caturra, Bourbon împreună cu Coffea Canephora (Robusta) și câțiva hibrizi ca Tim Tim sau Catimor.

Recomandare de preparare cafea Indonesia Sumatra Mandheling:

Filtru
Espresso
Moka
Infuzie

Important de știut

100% Arabica - Un amestec de varietăți de cafea cu aciditate scăzută și note lemnoase, pământii, uneori picante.

Detalii ambalare

Pungă cu capacitate de 250g, hartie kraft sau pungă cu capacitate de 500g, dublu strat (aluminiu, polietilena), zip, lipire termică.

Origini

Video Indonesia Sumatra Mandheling

Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin online | Cafea | De origini | Indonesia Sumatra Mandheling

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: