Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

< Înapoi la Cafea

Cafea Brazilia Cerrado

30.00 Lei

Cafeaua produsă în Brazilia reprezintă aproximativ o treime din întreaga producție de cafea la nivel mondial, ceea ce o face de departe cel mai mare producător în ultimii 150 de ani. Sunt cultivate atât Arabica cât și Robusta, aceasta din urmă fiind cunoscută sub numele de Conillon, dar producția de Arabica domină în mod clar, cu o cotă mai mare de 80%.

Image title

În zonele centrale ale Braziliei, platourile Cerrado acoperă statele Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins și Minas Gerais, făcând-o una dintre cele mai mari regiuni de producție a cafelei din lume. Sezoanele bine definite, cum ar fi o vară fierbinte, umedă și o iarnă plăcută, sunt o caracteristică tipică a regiunii Cerrado Mineiro, recunoscută pentru producerea de cafea de calitate.

Image title

Cea mai obișnuită metodă de procesare a cafelei în Brazilia, utilizată pentru aproximativ 90% din producția de Arabica, este procesul uscat, cunoscut și ca nespălat sau natural. Întreaga cireașă de cafea este așezată la soare pentru a se usca, în straturi subțiri, pe terase, după care se îndepartează mecanizat coaja, eliberand boabele mult apreciate.

Prăjită proaspăt si pregatită cu grijă, va deveni cu siguranță regina carnavalului aromat din ceașcă.

Recomandare de preparare cafea Brazilia Cerrado:

Ibric
Espresso
Moka

Important de știut

Regiune: Cerrado Mineiro (800 - 1.300m), 100% Arabica (Mundo Novo, Bourbon, Icatu)

Detalii ambalare

Pungă cu capacitate de 0.25, 0.50 sau 1 kg, hartie kraft, cu fermoar si valvă, lipită termic.

Origini

Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin online | Cafea | Aleasă | Brazilia Cerrado

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: