Cafelele lunii iulie

Cafelele lunii iulie

Nu aș putea vreodată concura cu ideile și strategiile de scriitură ale Mămăiței. Nici nu aș avea cum. În spatele ideilor sale se ascund munți de trăiri, amintiri, întâmplări, adunate în mulți ani. Mai stăm câteodată cu gurile căscate și doar ascultăm și nici nu știm cum trece timpul, când ne povestește câte ceva. Este ca o carte vorbitoare. Și, pe lângă toate cele pe care le-a trăit, mai are și Camera din Față, cu cafea, ceai, oameni, iar cafea, iar ceai și prăjituri. E ceva de invidiat. 

Câteodată, ne surprinde cu câte o informație aflată “de pe calculator”. Deși noi petrecem mult timp pe internet, pentru diverse căutări, pentru distracție, ca orice tânăr de altfel, Mămăița găsește adevărate comori în online.  De exemplu: voi știați că, în rândul băuturilor energizante, cafeaua se numără ca fiind cea mai sigură dintre ele, fără efecte secundare? Sau că, deși nu este încă clinic dovedit, zațul de cafea ajută la fermitatea pielii? Aici am fost ochi și urechi. Toate acestea și faptul că Mămăiței pune zațul de cafea la flori, de se adună musculițele mai ceva ca la niște dulciuri uitate pe masă. 

Ne-a explicat procesul prin care trece un bob de cafea, până la momentul în care ajunge îngrășământ pentru mușcatele de la geam.  De curând, am aflat că Beethoven era un mare iubitor al cafelei. Această iubire se manifesta prin adăugarea cu precizie a 60 de boabe de cafea pentru fiecare cafea savurată. Foarte impresionant efortul. Stau să mă gândesc dacă făcea același lucru și dimineața, cu ochii mici de somn, când ai da orice să fie gata cafeaua înainte să te trezești.  De aceea am zis că Mamaie e ceva de invidiat, căci învață și reține, și nu ține doar pentru dânsa, ți le spune plină de uimire, când își aduce aminte.  Ce-i mai place tare mult Mămăiței sunt redenumirile tradiționale, cu tușă personală adăugată. Am să vă explic numaidecât la ce mă refer. 

După criteriile Mămăiței de gustare și savurare a cafelei, cea mai bună cafea este cea pe care ți-o faci acasă. Nu numai asta. Mămăița a reușit să își facă propriul amestec de cafea, din 3 cafele arabice. Cred că l-ați mai întâlnit și gustat pe la noi prin cafenea. E tare mândră de combinație. În cele din urmă, cafeaua amestec s-a numit Cafeaua lu’ Mamaie

3 cafele 100% Arabice, îmbinate echilibrat, din cele mai vesele boabe, râșnite apoi bine de tot, au reușit să o farmece pe Mămăița de ceva vreme. Și pe noi, că doar am urmat sfatul de a o încerca.  Nici Tataia nu a scăpat.

În încercarea de a îi satisface nevoile și tabieturile, mofturoase câteodată, ale lui Tataie, Mămăița s-a folosit, din nou, de inovație. A luat alte 3 cafele 100% arabice, le-a amestecat, le-a râșnit, le-a făcut cafea și i-a prezentat produsul final în cea mai fină ceașcă. A așteptat cu nerăbdare reacția iar aceasta nu a întârziat să apară. Amestecul de cafea arabica a fost un succes. Așa a luat naștere Cafeaua lu’ Tataie. Mămăița a ținut să îi spună necontenit lu’ Tataie că amestecul de cafele este făcut doar cu cafea arabica și că există doar două feluri de cafea în lume: cafea arabica și cafea robusta. Cea din urmă este mai dură și cu un conținut mai ridicat de cofeină. Așadar, Cafeaua lu’ Tataie poartă semnătura de grijă, atenție și pretențiozitate.
Și să nu uităm detaliul important, are reducere de 50% toată luna iulie. 

Și ultima, dar nu cea din urmă, Cafeaua Musafirului. Mămăița are darul de a face musafirii să se simtă ca la ei acasă, le dă din de toate, face 100 de drumuri prin casă până se așază și te va întreba tot de atatea ori dacă mai dorești ceva. Ai vrea să fii musafir la Mămăița.

Cred cu tărie că una dintre ideile Cămăruței asta a fost: cafeneaua pentru musafirii nenumărați ai Mămăiței, care nu se satură de răsfăț. Așadar, a luat naștere alt amestec de 3 cafele 100% arabice, pentru musafirii nenumărați, speciali, veseli, joviali, alți pretențioși, mofturoși, somnoroși ai Camerei din Față. Făcută cu mare grijă, cu un amestec echilibrat de cafele bune și aromate, pentru toate diminețile, după-amiezele și serile.

Cafeaua Musafirului este și ea la reducere. O găsești și pe site, dacă dorești să o cumperi online, și în Camera din Față, dacă vrei să o savurezi gata făcută de niște mâini pricepute. De fapt, toate cele trei cafele enumerate mai sus le poți găsi atât pe magazinul nostru online, cât și în cafeneaua din Piața Amzei. 

Nu uitați să stați cu ochii pe pagina noastră de Facebook, căci și acolo comunicăm activ cu comunitatea noastră, cu clienții care de-abia așteaptă să ne vedem și cu alți curioși care încă nu au aflat de noi. Tot acolo găsiți și promoțiile active ale lunii curente și ale lunii viitoare. Mămăița este super activă și vă răspunde negreșit.  Până la următoarea noastră întâlnire, aici sau în cafenea, vă lăsăm în grija verii călduroase, a cafelelor savuroase și a prietenilor dragi! 

Înapoi la blog