În a 7-a zi, mai pe seară, a fost creată camera din față

În a 7-a zi, mai pe seară, a fost creată camera din față

Primitori din fire

Brațele ni se deschid de fiecare dată când cineva ne trece pragul. Am fost părtași la povești care mai de care, am creat legături care mai țin și astăzi, am mulțumit și am primit mulțumire văzând oameni ca tine în al 9-lea cer.

Mai mult decât atât, pentru că duci vestea creării acestui loc ce redă chiar în centrul Bucureștiului acea atmosferă burgheză, de mult apusă, ne face să fim și mai recunoscători și îți mulțumim încă odată pentru acest lucru.

Nu s-au lăsat mai prejos nici cei de la Revista Șapte Seri, care ne-au vizitat cu puțin timp în urmă, prin minunata Ana-Maria Năcioiu. De ce minunata? Pentru că felul în care aceasta a descris experiența vizitei ne-a făcut să înțelegem cât de intens a putut trăi întregul moment.

PRIN URMARE, IATĂ CUM NE DESCRIE OASPETELE NOSTRU.

“Boema urbană”

Ana-Maria a caracterizat Camera din Față ca fiind acel loc în care le poți spune prietenilor, când te întreabă unde ești, că ai ajuns în “…boema urbană. Teoretic, nu mergi acolo de foame, nici la băut cu prietenii. Practic, atmosfera locului face ca multe motive de întâlnire să își găsească backgroundul potrivit în „cămăruţa” bunicii. Faci o călătorie certă în timp, fie în trecutul personal, fie în cel pe care îl bănuiești doar din cărţi…”, spune aceasta.

O atmosferă magică

“Și nu e vorba doar despre decor. Pozele vechi duc cu gândul la povești romanţate, mileurile, cuierul și scaunele Thonet te plasează undeva în zona interbelică, peștele de sticlă, vazele de cristal sau telefonul „cu roată” dau tonul optzecist, mașinile de cusut seamănă cu una din amintiri, a mamei sau bunicii, meniul e și el ca un ziar vechi și pe alocuri vezi titluri de șlagăre apuse sau reclame vechi insinuându-se din rame de lemn în tonuri neutre, dar nu de asta ai senzaţia familiară.”

Ne bucură gândul că am reușit să creăm această atmosferă și că voi cei care ne treceți pragul sunteți plăcut impresionați de ceea ce trăiți la noi. Suntem pe deplin conștienți că nostalgia care plutește în aerul Camerei din Față, are rol emolient pentru toate grijile și supărările de care poate încă nu te-ai descotorosit. În cazul de față, spre exemplu, minunatul nostru oaspete, a vrut să petreacă câteva clipe frumoase alături de un “El”, cu care, spune acesta, “aveam intenții romantice, credeam eu, nu foarte vizibile”.

Nu mare le-a fost mirarea când…

“Au fost citiți” de unul din nepoțeii noștri, care le-a recomandat un ceai a cărui proces de facere se întinde pe șapte seri la rând, pentru a permite frunzelor să absoarbă parfumul și aroma florilor de iasomie, și anume Jasmin Dragon Phoenix Pearl.

“Ceaiul ca ceaiul, bun și fin, dar descrierea pe care i-a făcut-o, și pe care nu o pot reproduce integral, spunea ceva despre îmbrăţișarea și fuziunea duetului de ingrediente de parcă ar fi fost inventate de Cupidon și Afrodita în același timp în scopul de a avea efecte afrodisiace. Mental, cel puţin, seducţia a fost totală.” Vă dați seama ce-a urmat.

După un desert copios, unde “El” a servit un “melanj orgasmic de ciocolată”, iar ea un “tort cu nucă”, Ana-Maria a decis să ne mai facă o vizită alături de “o prietenă dragă”.

Astfel de momente, în care…

Oamenii ne calcă pragul și apoi revin cu alți prieteni, la fel de frumoși ca ei, ne oferă o mulțumire pe care noi, umili din fire, o putem exprima doar prin felul în care arată și prin ceea ce transmite Camera din Față.

Daca ești curios din fire și vrei să afli cum a fost a doua experiență a oaspetei noastre, te invităm să citești întreg articolul.

Mulțumim Revistei Șapte Seri pentru că ne-a trecut pragul! Să ne vedem cu bine data viitoare!

Înapoi la blog