De ce camera din față?

De ce camera din față?

Camera din Față reprezintă…

Un privilegiu, o nostalgie, o promisiune pentru noi toți. Un privilegiu pentru cei care au apucat vremurile în care lucrurile aveau mai multă consistență. O nostalgie pentru cei cărora amintirile copilăriei sunt încă vii. O promisiune cum că cei care ne trec pragul se întorc de îndată la acele vremuri de mult apuse.

De ce Camera din Față?

Chiar și așa…

Nu trebuie să fii trecut de prima tinerețe ca să înțelegi cu adevărat cum se viețuia pe atunci. Pe vremea bunicilor și pățaniilor care mai de care. În perioada în care stăteai de dimineață până seara afară, pentru că singurele “rețele de socializare” erau chiar străduțele satelor și orașelor simplu, dar frumos aranjate și pentru că aveai timp berechet.

Tu cel care “te încumeți” să intri în această lume, să ne vizitezi, pare că știi de ce o faci. Chiar și așa suntem siguri că pentru fiecare dintre cei care ne trec pragul, mamaie și tataie sunt individualizați diferit, în fel și chip. Cu toate acestea suntem siguri că sentimentul este același.

De ce Camera din Față?

Trebuie să îți mărturisim…

Însă, că a noastră Cameră din Față este doar o adaptare a acelei camere de pe timpuri. Acea cameră de la drum, sau camera bună cum mai era denumită, era cu totul și cu totul aparte. Era unică tocmai prin ceea ce reprezenta pentru noi cei de atunci. Însă ne bucură să știm că am reușit să o readucem în prezent și să-i dăm viață printr-o interpretare asemănătoare.

De ce Camera din Față?

Dar după cum spuneam…

Fiind vorba de o copie a acelei camere, nu am putut reda chiar orice aspect din acea perioadă. Dar noi credem că lucrurile se vor schimba. De am avea posibilitatea, am aduce cu noi, în urma unei reîntoarcerii în timp, printre altele, relațiile interumane, sincere și mult mai naturale decât în prezent.  Asta și pentru că suntem conștienți că puțini copii mai știu ce înseamnă un simplu “Sărut mâna, Mamă!”. De altfel, cu siguranță și-ar face loc și educația, bunele maniere și respectul. Tot astfel noi credem că și timpul ar veni la pachet cu o nouă definiție. Prin urmare suntem convinși că lumea l-ar valorifica mai mult.

De ce Camera din Față?

Așadar, noi…

În Camera din Față, asta vrem să vă transmitem vouă, tuturor. Pentru că fără voi, nici noi n-am fi ajuns aici. Și dacă nu am fi ajuns aici, amintirea lu’ Mamaie cu siguranță ar fi fost mai ștearsă. Mai fadă. Mai tăcută și mai neimportantă. De aceea, noi credem ca șanse sunt. Odată trecute în registru, acele calităti anterior amintite, vor putea să ia viață, odată cu reîntoarcerea la acele timpuri, chiar și dacă nu vii din acele vremuri.

Ca tot veni vorba de Mamaie, și de amintirea dumneaei, care este diferită pentru fiecare dintre noi, nu putem să nu aducem vorba și de Tataie. Prezența acestuia, diferea de cea a lu’ Mamaie. Rar se întamplă să ajungem pe mâna dumnealui, însă atunci când ajungeam, înseamnă că am facut un pocinog de zile mari. Pedepsele erau pe măsură. Însă bunicii tot bunici rămân. Ne iubeau necondiționat. Lucrurile se îndreptau numai decât.

De ce Camera din Față?

În ceea ce privește meniul…

Noi credem că este cu adevarat o promisiune a faptului că ți se oferă atât cât oferi. Punem un foarte mare accent pe felul în care sunt preparate, fie ceaiurile, fie cafelele, fie celelalte. Prin urmare la noi, o cafea va fi mereu servită cu niște mâini curate, asta după ce a fost proaspăt prăjită și preparată chiar de noi.

Nu s-ar fi cuvenit ca un loc cu o încărcătură istorică cum este Camera din Față, să nu respecte întocmai regulile de igienă ale buncii. Acum fie vorba între noi… sper că te-ai spălat pe mâini înainte să citești acest articol. Pentru că ne dorim ca amintirea lu’ Mamaie să dăinuie în continuare exact așa cum era ea. Cu praful șters, cu mileu pe masă, cu cafeaua sau cu ceaiul preparat ca la carte și servit de niște oameni mereu cu un zâmbet sănătos și sincer.

De ce Camera din Față?

De aceea am pornit aceasta poveste…

Pentru că noi credem că am fost înzestrați genetic cu dorința de a face bine. De aceea vrem să ducem această autenticitate mai departe. Alături de tine, cel care își dorește să se reîntoarcă în timp, alături de tine, cel căruia îi e dor de bunici, alături de tine, cel care simte nevoie de evadare din urbanul și aglomeratul prezent, ce pare a fi din ce în ce mai tehnologizat.

Astfel, dorim să încheiem această scurtă prezentare a Camerei din Față, lăsându-te pe tine să aflii răspunsurile la întrebările pe care le mai ai, trecându-ne pragul și poposind pe la noi din când în când. Nu de alta, dar se răcește cafeaua. De când te așteaptă Mamaie, de când te tot așteaptă…

Înapoi la blog