Ceaiul yerba mate – uimitoarea licoare a zeilor

Ceaiul yerba mate – uimitoarea licoare a zeilor

Să-și fi satisfăcut zeii antici setea, să-și fi întărit puterile și căpăta energie doar sorbind dintr-o infuzie de plante? Nu vom ști niciodată acest lucru. Cu toate acestea, avem convingerea că Ilex paraguariensis, planta din care se prepara această ambrozie benefică zeilor, a rămas moștenire pământenilor, ce i-au desluit în timp secretele, transformând-o în ceaiul deosebit băut acum în întreaga lume.

Astăzi cunoaștem infuzia preferată a zeilor drept Yerba Mate, un ceai ce respectă sacralitatea ritualurilor de culegere, maturare și preparare a frunzelor de Ilex paraguariensis. Această băutură întrunește tăria cafelei cu beneficiile sănătoase ale ceaiului și declanșează o stare de euforie, asemenea ciocolatei, ce nu pot fi egalate de nici o altă băutură cunoscută.  Nimic nu poate fi mai înviorător decât Yierba Mate, mărturisește acum o lume întreagă ce a împrumutat de la zeii antici obiceiul consumului de ceai.

Înainte de a explora tainele preparării ceaiului, din momentul în care planta este crescută și culeasă și până ajunge în ceașca ta, proaspăt infuzată, Mamaie te invită să descoperi beneficiile excepționale ale acestei băuturi revigorante:

  • Yerba Mate îți dă energie fără să resimți disconfort, agitație sau creșterea tensiunii și este, deci, o metodă tradițională pentru a te energiza într-un mod sănătos și sigur. Consumatorii acestui ceai ți-ar descrie procesul de stimulare a energiei ca fiind, paradoxal, unul blând și calm, contribuind la o stare de bine și mereu echilibrată. Această senzație se datorează conținutului scăzut de cafeină, care transformă ceaiul Yerba Mate într-o băutură potrivită pentru orice moment în care vrei să-ți recapeți vigoarea.
  • Este uimitor modul în care un simplu ceai întrunește un ansamblu senzațional de vitamine, minerale și antioxidanți, mai mult decât te-ai aștepta. Cum ne îndeamnă mereu pe noi Mamaie, așa te încurajăm, la rândul nostru, să-ți torni o ceașcă de sănătate și s-o savurezi cum îți place, pentru că Yerba Mate poate contribui la o stare de bine în tot corpul. Negreșit, unul dintre rolurile ceaiului este și acela de a întări sistemului imunitar, deci nu este de mirare că Mămăița noastră înlocuiește uneori cafeaua preferată cu acest ceai incredibil.
  • În ansamblu, Yerba Mate s-a popularizat în rândul vechilor locuitori de pe teritoriile Americii de Sud, folosit îndeosebi în medicina tradițională și fiind îndrăgit apoi și de restul lumii datorită proprieților sale. Atunci, dar și astăzi, este consumat datorită contribuției sănătoase la funcționarea corectă a organismului. Astfel, alături de gustul deosebit și ușor de savurat, potrivit momentelor în care vrei să te reîncarci cu energie, beneficiile ceaiului completează un stil de viață activ și sănătos.

Mamaie crede că aceste beneficii nu pot fi, însă, obținute fără a înțelege în deplinătate procesul de creștere și prelucrare a plantei ce a ajuns din pocalurile zeilor în ceașca ta.

Ilex paraguariensis este o plantă din America de Sud ce se dezvoltă din arbust în pom și poate atinge chiar și 15m înălțime. Frunzele sale rămân verzi întregul an, semn al sănătății pe care o degajă apoi în ceaiul pe care îl prepară. Uscate și mărunțite, frunzele de Yerba Mate sunt lăsate la maturat timp de un an, tocmai pentru permite aromelor să se armonizeze perfect.

După maturare, ceaiul pregătit pentru infuzare traversează jumătate de lume pentru a ajunge la Camera din Față în pachete ambalate cu grijă. Servirea acestei băuturi reprezintă, în sine, o experiență aparte. Astfel, pentru a obține toate beneficiile unui ceai desăvârșit, Mămăița te îndeamnă să acorzi atenția necesară procesului tradițional de pregătire, ce te va încânta la fel de mult ca gustul deosebit al ceaiului însuși.

  • Pentru început, este nevoie de un bol realizat dintr-un dovleac de mici dimensiuni scobit cu atenție;
  • Peste frunzele mărunțite trebuie adăugată apă rece, cu rolul de a le conserva aroma și proprietățile nutritive;
  • Următorul pas constă în adăugarea de apă fierbinte, dar nu fiartă, căci aceasta conferă frunzelor un gust înțepător, de evitat;
  • Acest amestec se lasă la infuzat în bolul special creat, din care se trage apoi printr-un pai confecționat, la origini, din bambus și, mai apoi, din metal.

În lumea modernă și tumultoasă a fiecărei zile, recunoaștem că și prepararea ceaiului Yerba Mate folosind această metodă tradițională, împrumutată de la zei, este rareori întâlnită sau ușor de realizat.

În schimb, pentru că ne dorim să ai parte de cea mai sănătoasă metodă de înviorare în fiecare zi, găsești la Camera din Față planta pregătită pentru infuzat și preparată cu atenție și dragoste de Nepoței. În plus, o poți cumpăra de la Mămăița noastră și pentru acasă, unde să o pregătești cât mai ușor și rapid cu ajutorul săculeților pentru ceai. De fiecare dată obții, însă, același rezultat benefic pentru sănătate și pentru activitățile tale zilnice.

Înapoi la blog