Cafea verde pentru siluete zvelte…

Cafea verde pentru siluete zvelte…

“Pentru o siluetă de invidiat, împarte-ți hrana cu înfometații” spunea cândva Audrey Hepburn. Noi spunem pentru o siluetă de invidiat, consumă o ceașcă de cafea verde în fiecare zi! 😉

98890 (1)

Tabietul cafelei începe undeva în trecut, cu aproape 1000 de ani în urmă. Așa cum v-am mai povestit, arborele de cafea își are originea în Etiopia, răspândindu-se rapid în zonele tropicale, fiind unul dintre arbuştii veşnic verzi. Consumul cafelei a reprezentat un subiect tabu de-a lungul timpului, chiar şi astăzi efectele acestora surprinzându-i pe specialişti. O ceașcă aburindă de cafea ne oferă multă energie și ne binedispune în fiecare dimineață, dându-ne aripi pentru a zbura peste o nouă zi.

Cunoști însă și povestea cafelei verzi?

 

Este vorba despre  acele boabe de cafea neprelucrate termic, care au aceeași folosință, dar cu un gust aparte și beneficii adiționale. Boabele de cafea verde şi neprăjite au o nuanţă deschisă la culoare, maro deschis sau verde, sunt acrişoare la gust şi conţin mult mai multă cofeină decât boabele prăjite. Proprietățile cafelei verzi acoperă o arie largă de afecțiuni, de la cele metabolice, care provoacă o creștere în greutate, până la cele cardiace și hepatice, cauzate de acumularea grasimilor în exces. 

În urma unor lungi cercetări, oameni de ştiinţă au ajuns la concluzia că boabele de cafea verde reprezintă aliatul ideal pentru obținerea unei siluete zvelte și definite. Conform chimistului Joe Vinson, de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, mai multe capsule cu extract de cafea verde pe zi, plus o dietă fără prea multe grăsimi și un program regulat de exerciții, constituie rețeta perfectă pentru o eliminare sănatoasă a kilogramelor în plus.

green-coffee-dietPe lângă conţinutul de cafeină, cafeaua verde are în compoziţie antioxidanţi, polifenoli şi o importantă cantitate de acid clorogenic. Consumată zilnic, o cană de cafea verde contribuie la arderea grăsimilor nedorite şi oferă energie pe toată durata zilei. În plus, în timpul dietei cu cafea verde este indicat consumul unei cantități mari de lichide, pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism.

Procesul reprezintă de fapt ceea ce oamenii de știință numesc dublă acțiune, acidul clorogenic acționând în două direcții diferite:

  1. Dupa absorbția acidului la nivel intestinal, corpul începe sa ardă în doar câteva minute glucoza din sânge și zahărul și grăsimea acumulate în ficat.
  2. Acidul Clorogenic încetinește eliberarea zahărului în sânge, astfel nemaiexistând grăsimi care să se acumuleze.

Deși la prima vedere pare o băutură banală, cafeaua verde are o multitudine de proprietăți uimitoare. Încearcă și tu cafeaua verde, pentru o mai bună dispoziție și un corp mai sănătos! 🙂

Înapoi la blog