Cafea proaspăt prăjită chiar de noi

Cafea proaspăt prăjită chiar de noi

Dragii noștri, cum poate ați văzut în ultimele luni, Mamaie ne-a făcut surpriză după surpriză și asta ne-a bucurat foarte mult. Așa că, de data asta, ne-am hotărât să fim noi cei care o surprindem. Uite ce am pus la cale…

În ultimele săptămâni, ne-am adunat toți nepoții să găsim împreună care ar fi lucrul pe care și l-ar dori Mămăița cel mai mult în perioada asta. Fiecare a venit cu câteva idei, unele mai fericite, altele mai puțin, dar nu prea reușeam să ne punem de acord. Ne-am dat seama că cel mai bine ar fi să o observăm câteva zile pe dânsa, să vedem de ce este interesată și apoi să luăm o hotărâre.

Zis și făcut! În următoarele zile ne-am transformat cu toții în niște mici spioni și am făcut fiecare câte o listă cu ce am văzut că și-ar dori mai mult Mamaie pentru Cămăruță. După ce am adunat suficiente informații, ne-am întâlnit din nou și am pus toate listele cap la cap să vedem ce lucruri am observat în comun. Ne-am bucurat să vedem că pe toate listele apărea ceva ce ne doream și noi de mult: să aducă cafea verde, aleasă din regiuni renumite pentru calitatea acesteia și să o prăjească chiar dânsa, pentru a-i scoate în evidență și mai mult aroma și calitățile aparte.

Ei, acum că am găsit surpriza potrivită…

Ne-am hotărât să ne ocupăm noi de asta și să o punem pe Mamaie în fața faptului împlinit. Era momentul să ne punem pe treabă și să îi arătăm că nu și-a răcit gura degeaba cu noi învățându-ne meserie. Ne-am împărțit frumos între noi ce era de făcut, fiecare luând partea la care era cel mai priceput și am apucat taurul de coarne cu multă voie bună.

După câteva săptămâni totul era pus la punct, chiar mai bine decât speram când ne-am apucat de lucru. Ne rămânea acum să găsim cea mai bună ocazie să îi dezvăluim surpriza. Știam că dânsa se trezește dis-de-dimineață să pregătească totul până ne trec musafirii pragul, așa că, într-o seară, i-am spus că vom închide noi și am trimis-o mai devreme la odihnă. Am primit sacii de cafea verde, i-am așezat frumos în depozitul Cămăruței, iar unul dintre noi a mers să prăjească proaspăt amestecurile preferate ale Mămăiței. Apoi am pregătit totul pentru a doua zi dimineață când urma să o surprindem.

Aproape că ne-au dat lacrimile

Când am văzut-o pe Mămăița intrând în Cameră cu fața plină de uimire și de zâmbet la vederea mesei ei preferate din colț, care era pregătită și o aștepta. Întreg spațiul era inundat de aroma cafelelor pe care le-am preparat pentru dânsa, pe masă fiind așezate 2 cănuțe frumos decorate, fiecare conținând câte una dintre cafelele sale preferate, pe care le prăjisem proaspăt cu o seară înainte. Am condus-o la masă, unde o aștepta și un buchet mare de flori în semn de mulțumire pentru tot ce ne oferă și am invitat-o să guste cele două cafele…

CAFEAUA LU' MAMAIE 

Cafeaua lu’ Mamaie, pe care o găsești numai la Camera din față este plină de gust şi personalitate, ideală pentru espresso. Proaspăt prăjită de noi, aroma sa a devenit cu totul aparte, iar Mămăița a fost de-a dreptul încântată. Dacă dorești să o guști și tu la tine acasă, îți sugerăm să o prepari la moka-pot, filtru sau espressor, cu atenție și dăruire.

Apoi a trecut la Cafeaua lu’ Tataie, care te surprinde mereu cu gustul şi aroma de altădată și a fost foarte mulțumită. Cafeaua lu’ Tataie este una deosebită, pe care Mamaie a creat-o special pentru dânsul cu ocazia unei aniversări. O poți savura și tu, iar pentru a o pune cel mai bine în valoare îți recomandăm să o prepari la ibric sau cafetieră.

Mamaie s-a bucurat mult de surpriza pe care i-am făcut-o și nouă ne-a plăcut tare mult să îi aducem zâmbetul pe buze. Te așteptăm pe la noi să te binedispunem și să guști cafeaua proaspăt prăjită chiar de noi!

Înapoi la blog