Amintiri din camera bunicii – mierea zumm

Amintiri din camera bunicii – mierea zumm

Dragostea bunicii a fost întotdeauna sinceră, iar gesturile sale de grijă și afecțiune pentru toți cei dragi au adus-o mereu aproape de inimile celor care au cunoscut-o de-a lungul timpului.

Nu ți-o poți aminti pe Mamaie altfel decât robotind în jurul casei zi lumină. Face ca, din mâinile-i brăzdate de timp, să iasă cele mai gustoase și deosebite bucate. Ori de câte ori i-am trece pragul, inima sa e bucuroasă, iar brațele îi sunt încărcate de poame felurite cu care ne desfătăm simțurile.

La fel s-a întâmplat în ziua în care Adriana și Iulian au călcat pragul Camerei din Față, nerăbdători să o cunoască pe Mamaie și să-i împărtășească pasiunea lor pentru natură și lucruri bine făcute. Am aflat, astfel, că într-un sat din Botoșaniul îndepărtat trăiește doamna Lili, mama lui Iulian, care se-ngrijește de stupii unde mii de albinuțe robotesc precum bunicile în bucătărie.

miere cu nuci Zumm

Ce-i drept, atât de mult iubește Mamaie natura și minunile sale, că n-ar fi trebuit să ne uimească nici însuflețirea cu care a încuviințat ca mierea Zumm să se regăsească de acum pe rafturile Camerei din Față.

Așadar, de astăzi dăm zvon în țară și împărtășim cu voi produsele dulci ale celor mai harnice și zglobii albine din câte au zumzăit pe plaiurile de acasă. Descoperim, deci, că locul în care curge lapte și miere nu poate fi mai departe de casa Mămăiței. Tocmai din dragoste pentru albine și pentru lucrurile cu adevărat bune și naturale s-a născut o miere nouă, pe care o găsești de acum la Camera din Față, cafeneaua ta dragă.

Precum albinele sigilează cu ceară micile celule din fagure, așa sunt astupate și borcanele cu miere dulce Zumm. Doamna Lili le trimite apoi, din liniștea casei sale, în zumzetul neîncetat al orașului, ca să avem pentru ceai, prăjituri și de întins pe pâine atunci când ni se face dor și poftă de ceva bun.

Și ce ne-am mai bucurat când ne-a trimis primele borcane!

miere poliflora Zumm

Câtă veselie și câtă încântare pe chipurile nepoțeilor, că abia așteptăm să împărtășim cu voi bunătate de miere. Nu mai spunem cât de fericită e Mămăița că borcanele de Zumm vor ședea pe rafturile Camerei din Față, la mese și în prăjiturile servite aici, gata să răsfețe pe oricine.

Vom primi de acum pachete cu borcane de miere de florea-soarelui, salcâm, de miere polifloră și chiar miere cu lavandă, cimbrișor, nucă și ghimbir. Le găsiți la cafenea, să gustați ce n-ați mai gustat și să luați chiar și acasă, ca să împărțiți cu cei dragi vouă!

Înapoi la blog